PKK'nın vizyonu ve partilerin vizyonu

Öncelikle belirtmeliyim ki PKK'nın asker eşi olan bir anne ve bebeğini katletmesi, 40 yıl sonra bile hiç değişmediğinin bir göstergesidir. Bebek katillerinin hiçbir siyasi hedeften bahsetmeye hakkı yoktur! PKK'nın vizyonu bu...

Öncelikle belirtmeliyim ki PKK'nın asker eşi olan bir anne ve bebeğini katletmesi, 40 yıl sonra bile hiç değişmediğinin bir göstergesidir. Bebek katillerinin hiçbir siyasi hedeften bahsetmeye hakkı yoktur! PKK'nın vizyonu bu kadardır!

Bugünkü konuya geçelim... Prof. Dr. Nurşin A. Güney, Anadolu Ajansı'nın yayınladığı analizinde "Washington, Brunson üzerinden Türkiye'yi yaptırımlarla tehdit ederken, aslında Ankara'nın Batı'dan bağımsız bir şekilde başarıyla sürdürdüğü çok yanlı dengeleme siyasetini engellemeyi amaçlıyor." diye yazdı.

Bana göre ise asıl incelenmesi gereken konu, "Ankara'nın dengeleme politikası"nın doğru olup olmadığıdır. Veya böyle bir politika gerçekten var mı?

Türkiye'nin ABD'den bağımsız olarak kendi politikasını takip etmesi gerektiğinde şüphe yok da günümüzde dengeleme politikalarının geçerliliği kalmış mıdır bunu hiç düşünmüyoruz!

***

Bu arada CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için topladıkları imzaları sayarken, parti yönetimi, kurultaya değil, Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimler için, Eylül ayında geniş katılımlı "vizyon toplantısı"na hazırlanıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar