"Önce kadına saygılı erkek yetiştirin!"

Meclis'e sunulan bir kanun teklifi var. Adı, "İKÖ, Kadının İlerlemesi Teşkilatı Tüzüğü'nün çekincesi ile birlikte onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi."Teklif, Kadın-Erkek Fırsat...

Meclis'e sunulan bir kanun teklifi var. Adı, "İKÖ, Kadının İlerlemesi Teşkilatı Tüzüğü'nün çekincesi ile birlikte onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi."

Teklif, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'na havale edildi. Kanun Teklifi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, merkezi Kahire'de bulunmak üzere Kadının İlerlemesi Teşkilatı Kurulması kararlaştırıldığı, Türkiye'nin de bu kararı "Türkiye bu tüzüğü kendi kanunlarına göre yorumlar" çekincesi koyarak imzaladığı belirtiliyor.

Tüzüğün giriş bölümünde, "Kadınların ulusal toplumların siyasi ve sosyo-ekonomik kalkınmasında adalet ve fırsat eşitliği temelinde oynadıkları önemli rolü kabul ederek, Müslüman aleminde, hızla değişen, gelişen ve modernleşen bir dünyada, kadınların, 'erkeklerin saygı duyulan eşleri' olarak yetiştirilmesi, eğitimi, öğretimi ve durumlarının iyileştirilmesi"nin hedeflendiği ifade ediliyor.

Tüzüğün 15'inci maddesinde, "Teşkilatın çalışma dilleri Arapça, İngilizce ve Fransızca'dır. Söz konusu diller, bu tüzüğün de dilleri olup her biri hukuki anlamda bağlayıcıdır" hatırlatması yapılıyor!

***

Tüzükten haberdar olanlardan ilginç tepkiler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar