Nevşehir valisi ne yapmalıydı?

Nevşehir'deki yürüyüş tartışmasına girmedim çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bir siyasi partinin bayramı değildir. Yürüyüş yapılacaksa herhangi bir parti değil, valilik veya belediye...

Nevşehir'deki yürüyüş tartışmasına girmedim çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bir siyasi partinin bayramı değildir. Yürüyüş yapılacaksa herhangi bir parti değil, valilik veya belediye düzenleyebilirdi.

Sonuçta vali, CHP milletvekilini ve il başkanını davet ederek kamu güvenliği gerekçesiyle izin verilmeyen yürüyüşün yapılabileceğini söyledi. Gerçi izin vermese de yürüyüş yapılacaktı ama valiye düşen, böyle bir talep olduğu zaman, "Cumhuriyet bayramını hep birlikte kutlayalım. Yürüyüşü parti adına değil valilik adına düzenleyelim. Cumhuriyet, bütün halkımızın ortak değeridir" demekti!

Tabii böyle bir öneri akıllarına gelmiyor çünkü onları vali yapan iktidar cumhuriyetle hesaplaşma ideolojisinin ürünüdür. Zaten, Cumhuriyet bayramında cumhuriyete saldıran yandaşlarını, sessiz kalmak suretiyle teşvik ediyorlar.

Aslında, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk'e küfreden bu zavallıları hiç muhatap almamak gerekir. Onların saçmalıklarını haber yapmak, sosyal medyada eleştirmek onların propagandasını yapmaktır! Eleştiri yapanlar, mesajlarının eklerinde bu küfürleri de yayınlıyor. Adamların istediği de bu zaten!

---

Devlet aklı mı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar