NATO'nun gizli müttefiki: Rusya!

Türkiye, kimin "aptal" olduğu üzerinde tartışırken, New York Times Gazetesi Yayın Kurulu, Amerika Birleşik Devletleri'ni, "Rusya ile daha sağlam bir ilişki kurmaya ve böylece Çin'den uzaklaştırmaya" davet etti.Bu davet, en...

Türkiye, kimin "aptal" olduğu üzerinde tartışırken, New York Times Gazetesi Yayın Kurulu, Amerika Birleşik Devletleri'ni, "Rusya ile daha sağlam bir ilişki kurmaya ve böylece Çin'den uzaklaştırmaya" davet etti.

Bu davet, en çok İngiltere'nin canını sıkmış olmalı ki, bir derin devlet kuruluşu olan Chattam House yazarı ve eski diplomat Dr. Nigel Gould-Davies, bu görüşün hiçbir tutarlılığı olmadığını ispatlamak için bir eleştiri yazısı yazdı.

İngiliz diplomat, "New York Times, Rusya ile iyi ilişkiler geliştirmeye çalıştığı için Kongre tarafından baskı altına alınan Trump'ı bu ilişkileri sebebiyle övüyor." dedi ve Çin'in eski Çin olmadığını, çok daha güçlü bir konumda ilerlediğini hatırlattı.

İngiliz diplomat, "Az sayıda insan Çin-Rus iş birliğinin Batı için istenmeyen bir gelişme olduğuna itiraz ediyor ama Batı, daha iyi seçeneklere sahip." ifadelerini kullandı.

Yani New York Times'ın tavsiyesine karşı, ciddi bir görüş veya seçenek sunamadı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar