Koca bir ülke, daha ne kadar bu şekilde yönetilebilir?

Ülke yönetiminde skandal üzerine skandal yaşanıyor. Birkaçına bakalım...TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin açıklamasına göre "Ankara Çevre ve Şehircilik İl...

Ülke yönetiminde skandal üzerine skandal yaşanıyor. Birkaçına bakalım...

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin açıklamasına göre "Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 6 Temmuz 2018'de ilan edilen imar planı değişikliği önerisinde Ankara Gar Sahası özel üniversite alanı olarak tanımlandı ve alan için 8-10 kat yapılaşma kararı getirildi.

Ankara Gar Sahası ve üzerindeki bir kısmı tescilli olan yapıların tamamı Ankara Medipol Üniversitesi'nin kurulması için kurucu başkanlığını mevcut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı TEBA Vakfı'na tahsis edildi.

Cumhuriyet'in önemli yapı ve kurumlarının hedef alındığı bu dönemde, bu plan değişikliği önerisi yalnızca mimari, tarihi ve kültürel değerleri tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda birçok planlama sorununa da zemin hazırlamaktadır."

Açıklamada bu sorunlar tek tek sıralanıyor.

Karara şu ana kadar, siyasilerden sadece HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu tepki gösterdi ve bir soru önergesi verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar