Kin, nefret ve hınç ile iktidar korunabilir mi?

Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "5. Uluslararası İyilik Ödülleri" programında, katılımcılara hitaben çok güzel sözler...

Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "5. Uluslararası İyilik Ödülleri" programında, katılımcılara hitaben çok güzel sözler söyledi. Birkaç cümlesini paylaşayım:

"Dünyayı hırs, hınç ve haset değil iyilik değiştirecektir. Dünyayı kin ve nefret değil ihsan ayakta tutacaktır. Dünyayı çatışma, kavga değil barış yaşanılır kılacaktır. Dünyayı çıkarına tapanlar değil Allah için sevenler, Allah için verenler, Allah rızası için iyilikte bulunanlar güzelleştirecektir. Dünyayı zalimlerin önünde eğilenler değil mazlumlara sahip çıkan Müslüman yürekler yeşertecektir."

***

Dünya üzerinde iç savaşa sürüklenen, birbirine kırdırılan ülkelerin çoğunlukla İslâm ülkeleri olduğunu görüyoruz. Erdoğan, bu sebeple "Müslüman yürekler"den bahsetmiş olsa gerek. Yoksa mazluma sahip çıkmak için Müslüman olmak şart değil. Hristiyan, Yahudi, Budist veya Tengri dinine mensup olanlardan ve ateistler içinden de kalpleri iyilik için çarpan insanlar vardır.

Fakat uluslararası ilişkilerde arzulanan, iyilik, ihsan ve barış iklimini aynı derecede ülke içinde de hâkim kılmak gerekmez mi?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar