Kıbrıs'ta asıl hedef İsrail'in güvenliği

KKTC halkının önüne, egemenliği ve topraklarının bir kısmını Rumlara vermelerini öngören Annan Plan konulduğunda, 1974 Barış Harekâtı'nda Türk askeri ile birlikte mücahit olarak savaşan...

KKTC halkının önüne, egemenliği ve topraklarının bir kısmını Rumlara vermelerini öngören Annan Plan konulduğunda, 1974 Barış Harekâtı'nda Türk askeri ile birlikte mücahit olarak savaşan Kıbrıs Türk halkı, Tayyip Erdoğan'ın başını çektiği kampanya sonunda "Yes be annem" dedi. Rum tarafı hayır oyu vermeseydi, KKTC o gün bitmişti!

***

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'dan özetle aktarayım:

* Türkiye'nin Akdeniz'deki 7.000 km. kare kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgesini işgal eden Rum Yönetimi ile Mısır, bölgeyi 2004'te Birleşmiş Milletler'e tescil ettirdi. Şimdi ise Cenevre'de Annan Planı'ndan da kötü ve Türklerin eskisinden daha fazla toprak vermesine dayanan anlaşma metni, İngiltere, Türkiye ve Yunanistan'ın nezaretinde KKTC ve Rum Yönetiminin önüne konuldu.

Basına yansıyan haberlere göre her iki taraf da birer harita hazırladı. Rumların haritası toprak almak için Türklerin haritası ise toprak vermek için çizilmiş!

KKTC de ortadan kaldırılıyor!

* AKP Hükümeti'nin Kuzey Kıbrıs'taki Türk askerlerinin üçte ikisini çektiği haberleri yerli ve yabancı basında yayınlanmış ve haberler AKP Hükümeti tarafından yalanlanmamıştır. Üstelik Güney Kıbrıs'ın Baf bölgesinde 1998 yılında kurulan Yunan hava üssü 19 yıldır faaliyettedir.

* 2004 Annan Planı'nda verilen topraklara ilave olarak Dipkarpaz ve Maraş bölgesi ile Geçitköy Barajı'nın da Rumlara verilmek istendiği ortaya çıkmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar