Kanal İstanbul ve Sevr antlaşması!

Tayyip Erdoğan'ın, ATV- a Haber ortak yayınında, uluslararası ilişkiler üzerinde yaptığı açıklamalar önemlidir. Bu sebeple bazı hatırlatmalarda bulunacağım.

Erdoğan, Libya'daki taraflardan biriyle varılan denizdeki yetki alanları ile ilgili mutabakat hakkında "Burada Sevr'in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda" dedi.

Varılan mutabakat doğru bir adımdır. Yalnız anlaşmaya varılan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter hükümeti karşısında zayıf durumda olduğu için Türkiye'nin askeri olarak müdahil olması gerekiyor. Dolayısıyla, henüz kesin sonuç alınmış değil! Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarının korunması hayati derecede önemlidir ama yeni Sevr'in ters yüz edilmesi, ancak Türkiye dahil 22 İslam ülkesinin haritasının değiştirilmesini hedefleyen Büyük Orta Doğu Projesi'nin ters yüz edilmesi ile mümkündür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar