İşte "Yeni Açılım Projesi" ihalesi!

"Açılım süreci" denilen "yıkım operasyonu"nda ne olmuştu? Türkiye, Oslo'da PKK ile gizlice masaya oturtulmuştu! Burada alınan kararlar gereği, terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın önerileri...

"Açılım süreci" denilen "yıkım operasyonu"nda ne olmuştu? Türkiye, Oslo'da PKK ile gizlice masaya oturtulmuştu! Burada alınan kararlar gereği, terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın önerileri Meclis'e getirilmiş, Öcalan'ın mesajı Diyarbakır mitinginde bir vekil tarafından okunmuş, Habur'da terörist karşılaması yapılmış, Dolmabahçe'de AKP ve HDP milletvekilleri, Öcalan'ın yazdığı 10 maddelik metin üzerinde uzlaşmaya varmıştı. Daha da vahimi, açılım sürecinde PKK'ya yönelik operasyonlara izin verilmemişti. Bunun sonucunda PKK, Güneydoğu'da vali ve kaymakam atamaya başlamış, mahkemeler kurmuş, korucuları direklere asmaya başlamış, halkı vergiye bağlamış ve şehirlerin etrafına hendekler kazarak egemenlik kurmuştu!

AKP, 7 Haziran 2015 seçimlerinde bu politika sebebiyle tek başına iktidar olma gücünü kaybedince Temmuz ayında terörle mücadele başlatmıştı. PKK'nın egemenlik kurduğu şehirleri geri almak için 800'den fazla şehit verilmişti! Sonunda AKP, tarihini yine Devlet Bahçeli'nin ilân ettiği 1 Kasım erken seçimlerinde tek başına iktidar çoğunluğunu elde etmişti. AKP, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Anayasa değişikliğini de Bahçeli ve MHP desteğiyle yapmış, referandumu aynı destekle kazanmış ve parlamenter demokrasiyi rafa kaldırmıştı. 

***

Açılım sürecinde halkı ikna etmek için aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu akil adamlar heyeti kurulmuş, fakat gittikleri her yerde protestolarla karşılanmışlardı. O akil adamlar, Oslo'da yeniden toplandı. Servet Avcı, Yeniçağ'da "İkinci Oslo Hatırası" başlıklı yazısında, toplantının, PKK ile ilişkileri olan İngiltere'deki "Demokratik Gelişim Enstitüsü" tarafından düzenlendiğini ve akillerin "Çatışma Çözümlerine Toplumsal Katılım" çerçevesinde bir araya geldiğin inceledi ve bunun "ikinci çözüm süreci" anlamına geldiğini bildirdi.

***

Kanada'da yerleşik bir Türk okurum mesaj gönderdi ve "Democratik Progress Institute"nün taşeron olduğunu, projenin, Ankara'da Avrupa Birliği Türk Delegasyonu tarafından hazırlandığını bildirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar