​​​​​​​İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu!

Bir siyasi parti kurulurken, hangi sosyal ve siyasi temele dayanır? Siyasi parti hangi varlığı esas alır? Etnik grupları esas alırsa, etnik bir parti olur, mezhepleri esas alırsa mezhep partisi olur değil mi?

 Türk siyasi tarihinde ve günümüzde bu tür örnekler vardır.

Siyasi partileri bağlayan belge, elbette Anayasa'dır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da özne olarak Türk Milleti'ni kabul etmiştir. Türk Milleti'ni esas almayan bir siyasi parti, kuruluşundan itibaren, devletin temelleriyle mutabık olmadığını ilan ediyor demektir.

Tıpkı, Ali Babacan'ın programını açıkladığı Demokrasi ve Atılım Partisi gibi…

***

Programda, zorunlu yerlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri,  Türk dış politikası, Türk dünyası gibi isimler var ama "Türk Milleti" yok!

Ne var peki? "Kürt sorunu" var, "Alevi vatandaşlarımız" var! "vatandaşlarımızın kültürel farklılıklarının tanınması" var, "Sorun, Kürt vatandaşlarımızın demokratik hak, özgürlük ve eşit vatandaşlık taleplerinin karşılanmasıyla ilgilidir." ifadesi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar