​​​​​​​İstanbul'u çalan,kılıfını hazırlar!

İstanbul seçimleri değil ama yenilenmesi kararı "organize bir tam kanunsuzluk hali"dir! Durum böyleyse, İstanbul seçiminin sadece büyükşehir belediye başkanlığı ayağının yenilenmesini sağlayan ve...

İstanbul seçimleri değil ama yenilenmesi kararı "organize bir tam kanunsuzluk hali"dir! Durum böyleyse, İstanbul seçiminin sadece büyükşehir belediye başkanlığı ayağının yenilenmesini sağlayan ve mazbatayı da geri alan irade, kaybedeceği bir seçime tekrar girer mi?

31 Mart seçimlerinde, İstanbul ve Ankara'yı son beş seçimde olduğu gibi AA'nın AKP'den aldığı rakamlarla seçim sonucunu ilan etmesi sayesinde kazanacaklarını hesap etmişlerdi. CHP'nin her sandıkta görevli bulundurması ve Ekrem İmamoğlu'nun süreci akıllı yönetmesi sayesinde bu tuzak çalışmadı ve mazbatayı vermek zorunda kaldılar.

Peki şimdi seçimi uydurma gerekçelerle iptal ettirdilerse, CHP adayının kazanacağını bile bile aynı şartlarda yarışa girerler mi?

***

Bir defa YSK, seçimi, "sandık kurullarında devlet memuru olmayanlar görevlendirildi" gerekçesiyle iptal etti. Bu durumda ilçe belediye başkanlıkları ve belediye meclisleri, hatta muhtarlık seçimleri de iptal edilmeliydi. İmamoğlu'nun da söylediği gibi Anayasa değişikliği referandumunun, genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin de iptal edilmesi gerekir.

Gerekir ama burada hukuk aranmıyor ki! AKP'nin İstanbul'u teslim etmek istememesine hukuki kılıf aranıyordu, bir kılıf uyduruldu o kadar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar