İsrail'in mi yanındasınız mağdurun mu?

ABD, Fransa ve Türkiye yönetimleri, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde kimyasal silâh kullandığı iddiasıyla harekete geçti. Trump, Esad için "hayvan" kelimesini kullandı ve "bedelini ağır ödeyecek" dedi! Fransa, BM...

ABD, Fransa ve Türkiye yönetimleri, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde kimyasal silâh kullandığı iddiasıyla harekete geçti. Trump, Esad için "hayvan" kelimesini kullandı ve "bedelini ağır ödeyecek" dedi! Fransa, BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı. Türkiye ise Cumhurbaşkanı bakanlar ve hatta muhalefet liderleri düzeyinde olayı kınadı.

Tayyip Erdoğan, "Doğu Guta'da maalesef çocuklar şehit edildi. Ey Batı neredesin?" diye sordu! Bekir Bozdağ, "Umarız Suriye yönetiminin bu seferki kimyasal saldırısı karşılıksız bırakılmaz." dedi.

Esad, kimyasal silah kullandığı iddialarını kesinlikle reddetti. Rusya ise iddiaları yalan haber üretmekle tanınan ABD destekli "Beyaz Baretler"in ortaya attığını belirterek Suriye'deki kuvvetlerini en yüksek alarm durumuna geçirdi.

***

Guta'daki olaylardan bir ay önce, Yurt gazetesinde yazan Hüsnü Mahalli, "Irak ve Suriye'den gelen haberlere bakılırsa ABD karanlık işler peşinde. IŞİD'çiler Irak'ın birçok yerinde Haşdi Şabi'ye saldıracak. Nusra ve müttefiki gruplar Doğu Guta ya da İdlip'te kimyasal kullanıp 'Esad kullandı' diyecekler. Bekleyin görün" iddiasında bulunmuştu.

Mahalli, "Doğu Guta 2013'ten bu yana başta Nusra olmak üzere terör gruplarının işgali altında. Burada her türlü ağır silahı olan ve çoğunluğu Suriyeli olmayan 20 bin ruh hastası yabancı katil var. Bunlar her gün 50-60 havan topu ile Şam'ı rastgele bombalıyor ve sürekli insanlar ölüyor. 2013'ten bu yana 15 bin defa Şam'ın tepesine bombalar yağıyor ama dünya sesini çıkarmıyor. Ama Suriye devleti bu teröristlerden kurtulma kararı alınca kıyamet kopuyor. Rezil medya D. Guta'da 'Esad'ın katliamlarından' söz ederken teröristlerin pisliklerini görmemezlikten geliyor" diye yazmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar