İmamoğlu ve yine Trabzon operasyonu!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı bir "iftar programı"nı, "seçim çalışması" olarak değerlendirdi ve "Ne dedi Yunan medyası? 'İstanbul'u bir Yunan kazandı' dedi." diye bir girişten sonra, İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu...

Vatandaşlardan "Trabzon" cevabını alan Göksu, "E hesap başka" dedi!

Başta Yenişafak ve Güneş olmak üzere, AKP yanlısı gazeteler, Yunan basınının, "İstanbul'u bir Yunanlı kazandı" diye manşet attıklarını iddia etmişlerdi.

Ancak haber metni incelendiğinde isim vermeden "Kimi Yunan internet siteleri İmamoğlu'nu 'Pontus kökenli bir Rum' olarak tanıttı" ve "İstanbul'u fetheden Yunan" başlığıyla manşetlerine taşıdı." denildiği görüldü. Tabii "Yunanlı" kelimesini bizimkiler kullanıyor. Yoksa onlar kendilerine "Grek" diyor.

***

Haber uydurma gibi görünüyor, zira hangi site olduğu belirtilmemiş ama "Yunanistan'da böyle bir yayın yapılmış olabilir mi?" diye soralım. Evet olabilir. Yunanca bir İnternet sitesi kurmak da Rumca bilenler için zor değil. Ayrıca, bu sözde Yunan sitesini okumak için de Rumca bilmek gerekiyor değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar