İktidarın dengesini Akşener bozdu!

Yusuf Halaçoğlu'nun "Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilip, İYİ Parti iktidara geldiği zaman Atatürk'ten sonra ilk defa Türkiye'yi Türk milleti yönetecek." öngörüsü nasıl mümkün olacak, bunu...

Yusuf Halaçoğlu'nun "Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilip, İYİ Parti iktidara geldiği zaman Atatürk'ten sonra ilk defa Türkiye'yi Türk milleti yönetecek." öngörüsü nasıl mümkün olacak, bunu inceleyelim.

Birincisi şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özellikle Meral Akşener ve İYİ Parti'yle ilgili herhangi bir değerlendirme yapmaktan kaçınıyor. Aslında Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olmasını ve İYİ Parti'nin seçimlere girmesini hiç istemiyordu. Çünkü ekonomik ve siyasi kriz sebebiyle güvensizlik hissedilen böyle dönemlerde, halk "yeni" ve "iddialı" olana destek verir. Tayyip Erdoğan, kendisinin ve AKP'nin iktidara gelişini sağlayan sürece benzer bir değişimin şimdi Meral Akşener ve İYİ Parti ile yaşanmasından endişe ediyor.

Akşener'in MHP'deki genel başkanlık mücadelesi sırasında, yapılmış tüzük kurultayını geçersiz sayan, böylece hukuku çiğneyen devlet kararlarının arkasında işte bu korku vardı. Aynı korku, İYİ Parti ve Meral Akşener'in seçimlere girmesi ile daha da büyüdü. 

***

Erdoğan, Akşener ile hiçbir tartışmaya girmiyor, çünkü kaybedeceğini biliyor. Abdüllatif Şener'in "Abdullah Gül'ün muhalefetin çatı adayı olması Tayyip Erdoğan'ın projesiydi" tespiti doğru olabilir. Böyle bir durum, muhalefetin kendisini inkârı olurdu. Abdullah Gül, daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdiği görevi kendisi üstlenmiş olurdu ve Erdoğan yine kazanırdı. Bu oyunu Meral Akşener'in kararlılığı bozdu. Bu defa Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Cumhurbaşkanı adayı olsun diye Kemal Kılıçdaroğlu'nu kışkırtmaya çalıştı. Böylece yüzde 65 sağ-yüzde 33 sol oy dengesini garantiye bağlamış olacak, üstelik daha önce yaptığı gibi rakibin mezhebi üzerinde de duracaklardı!

Kemal Bey aday olsa, ona en ağır eleştirileri yaparken içlerinden teşekkür edeceklerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar