Hulusi Akar'a gazetecilerin sormadığı sorular!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Menbiç'te Türk-Amerikan askeri unsurlarının birlikte yapacakları birleşik devriye faaliyetinin başlaması söz konusu. Bunun için ön hazırlık gerekiyor, eğitim süreci...

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Menbiç'te Türk-Amerikan askeri unsurlarının birlikte yapacakları birleşik devriye faaliyetinin başlaması söz konusu. Bunun için ön hazırlık gerekiyor, eğitim süreci gerekiyor. Bu eğitim de 9 Ekim'de başladı. Bu süreç şu anda Gaziantep'te devam etmekte..." dedi. Akar, "Türkiye'nin güvenliğini, milletimizin rahatını, huzurunu tehdit edecek, risk ve tehdit teşkil edecek herhangi bir terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Peki ama Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek olan terör koridoru, kimin organizasyonu ile kurulmaya çalışılıyor? ABD'nin değil mi? Öyleyse ABD'nin, terör koridoru kurmak için desteklediği hatta ordu kurdurduğu PKK/PYD'ye karşı Türkiye ile iş birliği yapması mümkün müdür?

Bunun mümkün olmadığını elbette Hulusi Akar da bilir. O halde neden böyle konuşuyor? Menbiç konusunda ABD'nin Türkiye ile dalga geçtiğini bile bile neden bu tür açıklamalar yapıyor?

***

Diyelim ki Türk-Amerikan askerî unsurlarının eğitim süreci tamamlandı. Birlikte devriye görevi de yapmaya başladılar. Bunun hedefi nedir? PKK/PYD, Menbiç'i boşaltacak mı?

Boşaltmayacak! Üstelik Türkiye adına yapılan diğer açıklamalarda Menbiç'teki PKK/PYD'lilerin Fırat'ın doğusuna geçmeleri isteniyordu! Biz de bu tür açıklamaların Fırat'ın doğusundaki fiilî durumu kabul anlamına geldiği uyarısında bulunmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar