Her şey bitti de sıra Lozan'a mı geldi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki konumunu "Mavi Vatan" çerçevesinde anlatırken, Yunanistan ile ilişkiler konusunda...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki konumunu "Mavi Vatan" çerçevesinde anlatırken, Yunanistan ile ilişkiler konusunda "Konferans önerisi var, havada kalmaması lazım. Yani aslında Türkiye'de elini uzatmıştır bu inşallah karşılık bulur. (…) Evet geçmişte işte günümüz dünyasında devam eden savaşlarla birlikte çok net olmayan birtakım anlaşmalar belki bugünkü tartışmaların temelini oluşturdu, Lozan bunlardan birisi olmakla birlikte... Ama neredeyse artık yüz yıl geçiyor bunlar oturulup, konuşulup müzakere edilebilir diye düşünüyorum. Bu önümüzdeki yıl bu işte ilk aylarından başlayarak inşallah bu teklifimize olumlu yanıt verirler ve tekrar diyaloglar başlar diye düşünüyorum." diye konuştu.

***

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi, "Türkiye Lozan Antlaşması'nın değiştirilmesini istiyor" başlıklı haberinde  Fatih Dönmez'in, "Neredeyse artık yüz yıl geçiyor. Bunlar oturulup, konuşulup müzakere edilebilir diye düşünüyorum" cümlesini öne çıkardı. Yunan televizyonlarında da Lozan ile ilgili haberler yapıldı ve Yeni Demokrasi Partisi milletvekili Prof. Angelos Syrigos'un, "Türkiye Lozan Antlaşması'ndan yakasını sıyırmak istiyor. Lozan 97 yıl önce imzalandı, bugün konuşulacak bir nokta yok" sözlerine yer verildi.

Milliyet gazetesi, bu haberi, "Yunan televizyonunda kepazelik" diye verdi! "Kepazelik" bunun neresinde pek anlaşılmıyor ama haber bir şekilde kamuoyuna duyurulmuş oluyor!

***

Fatih Dönmez, tek başına "Lozan müzakere edilebilir" diyebilecek bir yetkiye sahip değil... Bu görüşün arkasında bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar