Hazır Kemal Derviş konusu açılmışken...

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak hakkında "Kemal Derviş ile ilişkisini kamuoyuyla paylaşırsa iyi olur" diye bir söz söyledi. Öztrak, "Beni ülkemin Hazinesi'ne...

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak hakkında "Kemal Derviş ile ilişkisini kamuoyuyla paylaşırsa iyi olur" diye bir söz söyledi. Öztrak, "Beni ülkemin Hazinesi'ne müsteşar olarak atayan kararnamenin altında Sayın Bahçeli'nin imzası vardır. Dolayısıyla kendi iradesi ve imzasıyla kurulan bu ilişkinin bakan bürokrat ilişkisinden başka bir şey olamayacağını da en iyi bilmesi gereken Sayın Bahçeli'nin kendisidir" diye cevap verdi ama şunları da ekledi:

"Bu değerlendirmesinden sonra Sayın Bahçeli, kendisini Sayın Derviş'in kabineye dışarıdan bakan atanmasını kabul etme ve yine kendisini bu süreçte kendi Bakan arkadaşlarını dahi feda etme, noktasına getiren ilişkinin ne olduğunu kamuoyuna açıklama borcu altına girmiştir."

***

Kemal Derviş, Türkiye ekonomisinin başına nasıl gelmişti?

Derviş'i Alan Makovsky'nin tavsiyesiyle Amerikan hükümeti Türkiye'ye Merkez Bankası Başkanı veya Hazine Müsteşarı olarak göndermişti. Kemal Derviş'in ekonominin başına geçmesi fikrinin Ecevit'e ait olduğu yazılmıştır ama bu da pek net değildir. Sonunda Derviş, ekonominin başına getirilmiş, Bahçeli de Başbakan Yardımcısı olarak buna itiraz etmemişti. O günlerde Bahçeli, IMF'ye yazılan bir niyet mektubunu, sadece üst yazısını görerek imzaladığını da itiraf etmişti! 

IMF, "15 gün içinde 15 yasa"nın geçmesini dayatıyor ve şeker yasası, tütün yasası, buğday yasası, doğal gaz yasası, petrol yasası gibi, Türk üreticilerinin ve iş adamlarının önünü kapayan ve Türkiye ekonomisinin bütünüyle yabancı şirketlerin eline geçmesini sağlayan yasalar büyük bir hızla kabul ediliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar