Hani siz millî ve yerliydiniz?

Kanal D'de Abbas Güçlü'nün programında 2003 yılında, Rahmi Koç, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin sorularını cevaplandırmış, bir öğrenci, bugüne kadar neden bir Türk otomobili...

Kanal D'de Abbas Güçlü'nün programında 2003 yılında, Rahmi Koç, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin sorularını cevaplandırmış, bir öğrenci, bugüne kadar neden bir Türk otomobili üretilmediğini sormuştu. Artık bir Türk otomobili üretilmesine imkan bulunmadığını ve mevcut dünya düzeninin buna izin vermeyeceğini söyleyen Koç, program biterken, son söz olarak, "Bu vizyon meselesine dikkat edin... Vizyonda ileri giderseniz, sonra illüzyon olur" demişti.

***

Şimdi ise Tayyip Erdoğan, "Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasını CHP gazocağı fabrikasına dönüştürdü" diyor ve yerli bir otomobil üreteceklerini söylüyor ama motorunun yerli olmayacağından hiç bahsetmiyor.

Cemal Gürsel'in cumhurbaşkanlığı döneminde, Türk mühendisler tarafından üretilen "Devrim" otomobili, benzin konulmadığından biraz hareket ettikten sonra durduğu için, alay konusu haline getirildiği andan itibaren, bir Türk otomobili üretmeye kimse cesaret edememiştir... Özdemir Sabancı niçin öldürüldü acaba? Japonlarla ortak Türk otomobili üretmek, hatta yerli silah sanayini geliştirmek istediği için değil mi?

***

Evet, Atatürk döneminde bu ülkede uçak fabrikaları vardı, ne otomobili?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar