Gazan mübarek olsun ey şanlı Türk askeri…

ABD Başkanı Trump, 50 Amerikan askerinin bölgeden çekildiğini belirterek, "Avrupa'nın kabul etmediği tutuklu IŞİD'lileri de Türkiye almalı. Sonu olmayan aptal bir savaş, bizim için bitiyor" dedi.Peki "sonu olmayan aptal bir...

ABD Başkanı Trump, 50 Amerikan askerinin bölgeden çekildiğini belirterek, "Avrupa'nın kabul etmediği tutuklu IŞİD'lileri de Türkiye almalı. Sonu olmayan aptal bir savaş, bizim için bitiyor" dedi.

Peki "sonu olmayan aptal bir savaş" kimin için başlıyor?

Bu sözler, asıl mücadelenin Amerikan aklı ile Türk aklı arasında sürdüğünün en açık delilidir.

Türkiye, "savaş değil terörle mücadele" diyor ama bunun için milyarlarca dolar harcamak bir tarafa, şehitler veriyor! ABD ise PKK'nın Suriye koluna hâlâ silah vermeye devam ediyor! Trump, "50 askerimizi çektik" diyor ama "güvenli bölge" diye kararlaştırılan yerden çekti. Asıl kuvvetleri orada!

***

Trump, "güvenli bölge" diye çizdiği derinlikten öteye geçmemesi için Türkiye'yi ekonomisini mahvetmekle tehdit etti ve hava sahasını da kapattı. Yani "Benim çizdiğim sınırlar içinde teröristlerle göğüs göğüse mücadele edin. Ne kadar zayiat verirsen ver benim umurumda değil. Bölgede PKK'nın hapiste tuttuğu IŞİD'liler ve ailelerinin de sorumluluğu senin..." diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar