Fırat'ın doğusunda gerçekte ne oluyor?

Bizim yetiştiğimiz dönemde, ustalarımız "gazetecilik fikri takiptir" derdi. Olayların gerçek boyutunu, arka planda neler olduğunu, konu ile ilgili geçmişi bilirseniz veya araştırırsanız yansıtabilirsiniz.Bu itibarla...

Bizim yetiştiğimiz dönemde, ustalarımız "gazetecilik fikri takiptir" derdi. Olayların gerçek boyutunu, arka planda neler olduğunu, konu ile ilgili geçmişi bilirseniz veya araştırırsanız yansıtabilirsiniz.

Bu itibarla "Fırat'ın doğusu" ile ilgili önemli hatırlatmalarda bulunmak istiyorum.

"Fırat'ın doğusu"nda neler olduğunu bu sütunda yakın tarihte incelemiştim. "İşte Fırat'ın doğusu, işte ABD projesi" başlığı altında, 22 Mart 2018 tarihli Yeniçağ'da sürmanşetten yayınlanan incelememde şu bilgileri vermiştim:

* "BOP haritasında, Free Kurdistan yani 'Bağımsız Kürdistan' diye gösterilen bölgede Afrin ve El Bab'ın yer almadığı açıkça görülüyor. Buna karşılık Kürdistan denilen bölgenin, Türkiye'nin de topraklarını kapsayacak şekilde ve Fırat'ın doğusunda yer aldığı görülüyor.

* Haritada Kürdistan'a deniz çıkışı Karadeniz'den; Hopa Limanı'na denk gelecek şekilde verilmiş. Bu durum ABD'nin neden Afrin Harekâtı'na seyirci kaldığını ve neden Fırat'ın batısında yer alan Menbiç'i Türkiye ile pazarlık konusu yaptığını da açıklıyor.

* BOP haritası iyi incelenirse, ABD dayatması olarak PKK ile masaya oturulması ve açılım politikalarının başlatılmasının sebebi de anlaşılıyor. PKK'nın BOP haritasında Kürdistan içinde gösterilen Doğu ve Güneydoğu illerinde hâkim olması için yığınak yapması, hendekler kazarak kurtarılmış şehirler oluşturması, bunları uygulayabilmesi için de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinin kolunun bağlanması gerekiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar