Ey iman edenler! Nerelerdesiniz?

Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri...

Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri Türkiye'de ve İslâm dünyasında nasıl karşılandı?

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu girişime sert tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı da bir bildiri yayınladı! Birkaç siyasi kişi açıklama yaptı.

Başka bir tepki duydunuz mu?

***

Lafa gelince "Bu ülkenin yüzde 99'u Müslümandır!" diyoruz. Dini siyasete alet etmek suç ve ondan önce günah olduğu halde, siyasilerimizin birçoğu dinden geçiniyor! Bir sürü cemaat veya tarikat var, sivil toplum kuruluşları var! Var oğlu var!

Yani siyasi liderler ve Diyanet tepki gösterince, herkes tepki göstermiş mi oldu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar