Erdoğan'ın kobra yılanından haberi var mıydı?

Yeni havaalanı kulesinin kobra yılanı silueti şeklinde inşa edilmesinin bilinçli bir tercih olduğu anlaşılıyor. Bu tercihten Tayyip Erdoğan'ın haberi var mıydı bilmiyorum. Gazeteci olarak soru sorabilecek bir etkinliğe...

Yeni havaalanı kulesinin kobra yılanı silueti şeklinde inşa edilmesinin bilinçli bir tercih olduğu anlaşılıyor. Bu tercihten Tayyip Erdoğan'ın haberi var mıydı bilmiyorum. Gazeteci olarak soru sorabilecek bir etkinliğe hiç davet edilmediğim için buradan sormuş olayım.

Biliyorsunuz benim de "Çift Başlı Yılan" adlı bir kitabım var. Çift başlı yılan figürünü Fener Rum Patriği Bartholomeos'un fotoğraflarında görmüş ve şöyle açıklamıştım:

"Çift başlı yılanlı asasını elinde tutan Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, Orta Anadolu'da bir eski kilisede düzenlediği ayinden sonra, 'Türkiye'nin AB'ye üyeliği, Anadolu'da önceden varolmuş Hristiyan toplumların yaşadığı bölgelerde yeniden Hristiyanların yaşamasına izin vermelidir. Eğer AB üyeliği bunu müsait kılarsa ve Hristiyanlar yaşadıkları bölgelere tekrar yerleşirse, o zaman Patrikhane de o bölgelerde bulunan kiliselerin yeniden ayine açılmalarını düşünebilir' diyordu.

Peki dönemin Patriği, 1919 Temmuz'unda çift kartallı eski Bizans bayrağını Patrikhane kapısına astıktan sonra, şimdiki Patrik niçin çift başlı yılanlı asa taşıyordu? Zeus'un oğlu Hermes'in elinde bulunan çift başlı yılanlı asayı Bartholomeos niçin kullanıyordu? Bu sembolle Patrik ne anlatmak istiyordu? Yoksa Patrik, eski Mısır düşüncesine dayanan Hermesçiliği devam ettirmek mi istiyordu? Ve Patriğin, Anadolu'da önceden yaşamış Hristiyanları yeniden Anadolu'ya yerleştirme politikası ile çift başlı yılanın bir ilgisi var mıydı?"

***

Kobra yılanına gelince... Takvim gazetesinde yayınlanan "Tapınak Şövalyeleri" başlıklı yazı dizisinde Vatikan'daki P2 Mason locasının iki eski üyesinin locada ettikleri yemin töreniyle ilgili şu anlatımlarına yer verilmişti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar