Erdoğan'ın ABD ve Rusya arasında sarkaç politikası!

Daha birkaç gün önce Erdoğan, Ruhani ve Putin, elleri birbirine kenetlenmiş şekilde dünyaya bir birlik mesajı vermişti ki Suriye'nin kimyasal silâh kullandığı iddiasının Türkiye tarafından doğru kabul...

Daha birkaç gün önce Erdoğan, Ruhani ve Putin, elleri birbirine kenetlenmiş şekilde dünyaya bir birlik mesajı vermişti ki Suriye'nin kimyasal silâh kullandığı iddiasının Türkiye tarafından doğru kabul edilmesi bu ittifaka gölge düşürdü.

Türkiye'nin bu tutumuna karşı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Türkiye, Afrin'in kontrolünü Suriye'ye geri vermeli" dedi.

Erdoğan, Lavrov'a, "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" diye cevap verdi.

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli de "Tüm bölgedeki terör tehdidi kalktıktan sonra Afrin'i seçimle gelmiş merkezi hükümet oluştuktan sonra hükümete teslim edeceğiz" dedi.

***

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşurken, ABD, İngiltere ve Fransa temsilcileri salonu terk etti. Bu üç ülkenin "Suriye kimyasal silah kullandı" yalanı üzerinden saldırı hazırlığı yapmasına Türkiye de destek veriyor! İngiliz basını, İngiliz ordusunun, Suriye'yi Kıbrıs'taki üslerinden vurabileceğini yazıyor. Bu arada İsrail zaten Suriye'yi vurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar