Cumhuriyetçi olmak, neden şart oldu?

Oda tv davasında uzun süre tutuklu kalan gazeteci Barış Pehlivan, "Türkiye'de yeniden liberalizmin yükselişe geçeceği, Cumhuriyet değerlerini savunanların ve Atatürkçülerin 'vebalı' muamelesi göreceği bir...

Oda tv davasında uzun süre tutuklu kalan gazeteci Barış Pehlivan, "Türkiye'de yeniden liberalizmin yükselişe geçeceği, Cumhuriyet değerlerini savunanların ve Atatürkçülerin 'vebalı' muamelesi göreceği bir sürece hazırlık yapılıyor." diyerek endişesini paylaştı.

Türkiye o süreci Ergenekon ve Balyoz operasyonları ile başlayıp açılımla devam eden dönemde yaşadı.

Fakat ABD'nin başını çektiği Batı dünyasının, içinden çözmeyi planladığı Türkiye'nin varlığının devam edebilmesi, cumhuriyete sahip çıkması ile mümkündür. Bunu, Tayyip Erdoğan bile seslendirmeye başladı!

***

Erdoğan, Malazgirt'teki törende, tarihteki milli ve dini değerleri sayarken "Kurtuluş Savaşı'mıza ve Cumhuriyet'imize çok iyi sahip çıkın. Bu vatanı hangi şartlarda, ne büyük fedakârlıklarla kurtarabildiğimizi unutmadan, ülkemizi her alanda hep daha ileriye götürmenin mücadelesini verin. Sizler hem bu milletin hem bu ümmetin hem de tüm insanlığın umudusunuz." dedi.

Yani artık "millet" ile "ümmet"in aynı şey olmadığını kabul ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar