Cumhurbaşkanlığı değil McKinsey Yönetim Sistemi!

BBC Türkçe'den İrem Köker, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın danışman kuruluşu McKinsey şirketinin Türkiye ve dünyadaki faaliyetlerini inceledi.Özetle şu bilgiler veriliyor:1980'li yılların ortasında...

BBC Türkçe'den İrem Köker, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın danışman kuruluşu McKinsey şirketinin Türkiye ve dünyadaki faaliyetlerini inceledi.

Özetle şu bilgiler veriliyor:

1980'li yılların ortasında Türkiye'nin Avrupa Birliği başvuru sürecine yardımcı olduğu ifade edilen McKinsey, 1990'ların ortasında özelleştirme ve 2000'lerin başında da el konulan bankaların yeniden yapılandırılması konularında dönemin hükümetlerinin danışman kuruluşuydu.

Aynı yıl içerisinde TRT'nin yeniden yapılandırılması için bir plan geliştiren McKinsey, 2004'te de dönemin ekonomi yönetiminin talebi üzerine Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın özelleştirilmesine yönelik yol haritası ve 2001 krizi sonrası TMSF'ye devredilen Pamukbank'ın Halkbank'a entegrasyonu için çalışma yaptı.

McKinsey'in daha önce danışmanlık yaptığı ülkeler arasında Lübnan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Pakistan, Myanmar, Porto Riko ve İngiltere de var.

Financial Times'ta Ocak 2016'da yayımlanan bir haberde, Suudi iş adamlarının kendi aralarında Planlama Bakanlığı'nın adının "McKinsey Bakanlığı" olarak değiştirildiği yönünde espriler yapmaya başladığı belirtiliyor. Aynı haberde, McKinsey'nin veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ekonomi politikalarının gelişmesinde etkili bir güce dönüştüğü ifade ediliyor. Prens Selman da "birçok alanda McKinsey ile birlikte çalışma yürüttüklerini" açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar