Çin virüsü mü ABD virüsü mü?

Avrupa Birliği, birlik dışındaki ülkelere sınırlarını kapatma kararı alırken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "AB ve Schengen bölgesi sınırları kapatılacak.

Avrupa dışındaki ülkeler ile AB ülkeleri arasındaki tüm seyahatler 30 gün süreyle askıya alınacak" dedi.

Macron, halka seslenerek zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmayacağını bildirerek "Savaştayız, paniğe kapılmayın, güçlü olalım" dedi.

Konuşması boyunca defalarca, "Savaştayız" diyen Macron, "Düşman artık burada. Görünmez, anlaşılması zor bir düşman" diye konuştu ve virüsün en çok yayıldığı Alsace bölgesinde Ordu Sağlık Hizmetleri'nin, açık havada, savaş durumlarında kurmaya alışık olduğu bir "Sahra Hastanesi" kuracağını duyurdu.

*** 

Macron'un "savaştayız" demesi, düşmandan söz etmesi ve ordunun sahra hastaneleri kuracağını açıklaması, ister istemez Türkiye'de, 15 Temmuz'dan sonra askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olduğunu hatırlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar