Bu kararlar, ABD'nin kumpas kurduğunu gösteriyor!

Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını kastederek "Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize, '30 kilometrenin ötesindeki teröristler ne olacak?' diye soruyorlar. Diğerlerine ne olacaksa onlara da aynısı olacak. Son...

Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını kastederek "Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize, '30 kilometrenin ötesindeki teröristler ne olacak?' diye soruyorlar. Diğerlerine ne olacaksa onlara da aynısı olacak. Son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Gerektiğinde sahada gerektiğinde masada oyunu değiştirecek hamleler yaparak hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz." dedi. Erdoğan "Ayn El Arab'da, Münbiç'te beklenenler eğer yerine getirilmiyorsa buralarda B planına, C planına geçebiliriz" diye bilgi verdi.

Soruyu soranlardan biri de ben olduğum için Erdoğan'ın bu açıklaması üzerinde durmam gerekiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye karşı alınan iki kararın sebebi, Suriye'de oyunu bozmamızdır. Orada bir terör devleti kurulmak isteniyordu. Attığımız adımlarla, yaptığımız hamlelerle önce sahada, sonra masada hem ABD ile hem Rusya ile vardığımız mutabakatlarla da bu oyunu bozduk. Bunun intikamını almaya çalışıyorlar. Başka bir izahı yok" diye konuştu.

Erdoğan da, terör devleti kurmak isteyenlerin planlarını başlarına geçirdiklerini söyledi.

***

Bu konuşmalarda bir çelişki var. Terör devletini kurmak isteyen kim? Terör örgütünü Suriye'de ordu haline getiren ve bölgede terör devleti kurmak isteyen ABD değil mi? Öyleyse aynı ABD, kendi kurduğu terör ordusunun yine kendi başına çalınması iç mi Türkiye ile mutabakat imzaladı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar