Baykal ne demişti istifa ederken?

Arkadaşımız Selcan Taşçı, hiç öyle iddia edildiği gibi Erdoğan'ın her adımda MHP'yi ikna etmeye mecbur olmadığını belirttikten sonra, bir tek Muharrem Sarıkaya'nın işin doğrusunu...

Arkadaşımız Selcan Taşçı, hiç öyle iddia edildiği gibi Erdoğan'ın her adımda MHP'yi ikna etmeye mecbur olmadığını belirttikten sonra, bir tek Muharrem Sarıkaya'nın işin doğrusunu yazdığını aktardı.

Sarıkaya, "AK Parti, seçim ittifakı ortağı MHP ile koalisyon içinde hareket edebileceği gibi, bazı zamanlar İYİ Parti, bazı şartların gerektirdiği durumlarda da HDP ile hareket etme serbestisini kazandı." diye yazmıştı. 

Nitekim, Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden hemen önce, "Erdoğan'ı biz kurtardık. MHP'lilerin hepsi Genel Başkan'ın emrine uymuş ve Erdoğan'a oy vermiştir. Bundan sonra Meclis'te siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek o olacaktır" diyen Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'ı görevden aldı.

***

Peki işin aslı nedir? 16 Şubat 2017'de bu sütunda "AKP ve MHP'nin merdiven yöntemi" başlıklı yazımda Kübra Par'ın 9 Ocak 2017 Pazartesi tarihli Habertürk gazetesinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ile röportajından alıntılar yapmıştım.

Uçum, o röportajda diyordu ki, "Anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yeni anayasal sistem ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor. Bu reform süreci devam etmek zorunda. Yeni Anayasa ihtiyacımız bu değişiklikten sonra çok daha güçlü hale gelecek. Sayın Bahçeli, 'merdiven teorisi' açıklaması yaptı, 'Türkiye'nin hukuk ihtiyacını adım adım karşılayalım' dedi. Bu bir iş birliği çağrısıdır. Bu iş birlikleri devam ettirilirse MHP ile birlikte yürünebilir. Gelecekte çok farklı siyasi aktörler de yeni anayasal sistem değişikliğinde rol alabilir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar