Başkan, ruh hastasıysa...

CFR adıyla tanınan Dış İlişkiler Konseyi'nin 15 yıllık başkanı Richard Haass'ın Trump'a yönelik uyarıları ile ilgili yorumlar, The New York Times gazetesinde manşetten yayınlandı. Ben de Haass'ın makalesini...

CFR adıyla tanınan Dış İlişkiler Konseyi'nin 15 yıllık başkanı Richard Haass'ın Trump'a yönelik uyarıları ile ilgili yorumlar, The New York Times gazetesinde manşetten yayınlandı. Ben de Haass'ın makalesini bilginize sunmuştum.

Charles M. Blow, The New York Times'ta yayınlanan yazısında, Richard Haass'ın son twitter mesajında, "Trump şu anda üç cephede savaşıyor. Mueller'in seçimlerdeki Rusya parmağı soruşturması, Çin'e karşı ekonomik savaş, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerle mücadele. Bu durum, modern Amerikan tarihinin en tehlikeli anıdır. Bunu kendimiz planlamadık, olayların akışına kapıldık" dediğini hatırlatarak bu değerlendirmeye harfiyen katıldığını belirtti ve ardından Trump'ın bu mücadele sırasındaki psikolojik durumunu inceledi!

***

Blow'un tespitleri çok ilginç:

*"Bazıları, Başkan Trump'ın son hareketlerini, insanda yükselen 'kendinden emin olma' işareti olarak gördü. Tam tersine çaresizliği arttıkça her an artan bir şekilde egosu şişen bir adam görüyorum. Dünya, Trump'a kapanıyor ve o da  ayakta kalmak için varoluşsal bir mücadele veriyor.

Bu, onu bu kadar tehlikeli yapan şeydir: Ona karşı kişisel tehdit büyüdükçe, ülkeye yönelik tehditler büyüyor. Amerikan başkanlığının gücü müthiş bir güçtür ve Trump kendisinin mahvına karşı her imkânı kullanacak ve buna göre görevlendirmeler yapacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar