Asıl gaz sıkışması bu haritada!

Darbe girişiminden yararlanılarak yönetim sistemi değiştirilen Türkiye, Meclis denetimi de yok edildiği için doğru yönetilemiyor. Çünkü bütün kararları tek bir kişi yani partili cumhurbaşkanı...

Darbe girişiminden yararlanılarak yönetim sistemi değiştirilen Türkiye, Meclis denetimi de yok edildiği için doğru yönetilemiyor. Çünkü bütün kararları tek bir kişi yani partili cumhurbaşkanı veriyor. Bu da vatandaşlar arasında ayırım yapılmasına yol açıyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi de fiilen ortadan kaldırıldığı için sistem tıkanmış durumda. Türkiye, ABD Başkanı Trump tarafından açıkça, "Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon yaparsanız ekonominizi mahvederim" diye tehdit edildi.

Diğer taraftan ABD, Başkan Trump'ın, mayıs başında süresi dolacak olan İran'a ekonomik yaptırımlarda sekiz ülkeye tanınan muafiyetleri uzatmama kararı verdiğini açıkladı.

ABD yönetiminin bu kararı uygulanırsa, Türkiye, İran'dan petrol ve doğalgaz alamayacak!

***

Böyle bir durumda, Türkiye'de gündeme bakınız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. PKK ile hangi siyasi örgüt el ele, kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye'de hangi siyasi partiler kol kola veriyorlar... Sonra oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var. Bu insanların birikmiş olan gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin?" diyebildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar