Almanya, neden 100 milyon maske istedi?

Elektrik mühendisi ve yazar Semih Kalkanoğlu, şu ana kadar 100 milyon kişinin denetim ve gözetim altına alınmasına, binden fazla kişinin ölümüne sebep olan ve Çin'de hayatı durduran corona virüs salgınıyla...

Elektrik mühendisi ve yazar Semih Kalkanoğlu, şu ana kadar 100 milyon kişinin denetim ve gözetim altına alınmasına, binden fazla kişinin ölümüne sebep olan ve Çin'de hayatı durduran corona virüs salgınıyla ilgili bizzat yaşadığı bir olayı yazdı:

"Çin dünya yüz maskesi üretiminde pazarında yaklaşık yüzde 70'lik paya sahip. Ne var ki, Çin'in dış dünya ile kapıları kapatıldığı için dünyanın tüm ülkelerinde 'yüz maskesi' sıkıntısı had safhada.

Almanya'dan, sağlık alanında ticaret yapan ve iyi görüştüğümüz bir kişi telefonla arayıp 100 milyon adet yüz maskesi aradıklarını söyleyip bizim bulup bulamayacağımızı sordu. Cevap vermek için üç gün süre istedik.

Pazartesi günü, basında Çin ile 2 milyon adet üretim için anlaşma yaptığı bildirilen Zonguldak'taki maske fabrikasını aradım, 'Çok doluyuz, yapamayız' dediler.

Google'da basit bir tarama yaptım, İzmir'de ve Nazilli'de birer firma buldum. Bu kadar ürünü veremeyeceklerini belirtiler.

'Belki doktorlar odası bilgi verebilir' diye düşünerek İstanbul Tabip Odası'nı aradım, tek kelime bilgi alamadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar