Akşener'in hatırlattığı maskeli balo!

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Meral Akşener'in kullandığı önemli kavramlar vardı.Bunlardan biri "maskeli balo" kavramı idi...Akşener, özellikle iktidarın içinde olduğu maskeli...

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Meral Akşener'in kullandığı önemli kavramlar vardı.

Bunlardan biri "maskeli balo" kavramı idi...

Akşener, özellikle iktidarın içinde olduğu maskeli baloyu anlatırken "Niçin Çanakkale'yi geçecek savaşlar peşindesiniz? Niçin Atatürk'e saygısızlık yapıyorsunuz? Niçin Çanakkale ruhunu incitiyorsunuz? Niçin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların, bu devlete emeği geçenlerin yakasını bırakmıyorsunuz?"   dedikten sonra, "15 Temmuz'da millet devleti sokaktan toplarken, uçaklarla kaçıp güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin! Ama siz lafa gelince milleti çok seviyorsunuz değil mi? Bu maskeli balo bitsin, artık bitsin!" diye konuştu.

***

Yıllardan beri siyasi partilerin, iktidar veya koalisyon ortağı olunca kendi ideolojilerine ve programlarına uymadığını, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin çıkarlarını korumak yerine ABD'nin ekonomik ve siyasi projelerine hizmet ettiğini örnekleriyle anlatmaya çalışıyorum. Meselâ, "15 günde 15 yasa" ile buğday, pancar ve tütün ekiminin sınırlandırılması bir IMF dayatması idi! Şimdiki iktidar da şeker fabrikalarını satmaya kalkışarak aynı projeye devam ediyor.

İktidar, Orta Doğu'da da ABD'nin BOP projesine uygun adım gidiyor. El Bab ve Afrin operasyonlarına ABD sessiz kalmıştır. Çünkü bu bölge, BOP projesinde Suriye'de kalıyordu zaten!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar