​​​​​​​AKP millete karşı işlediği suçlar için özür dileyecek mi?

Tayyip Erdoğan, bu defa "geçmişle yüzleşme" kavramını sahiplendi ve "tek parti dönemindeki CHP"yi suçladı!

Oysa Türkiye'nin geçmişle yüzleşmesini isteyenler en başta Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlardır. Dersim Harekâtı için geçmişle yüzleşme isteyen de PKK ve HDP'dir. Yunanistan ise önceleri "Pontus soykırımı" iddiasında bunuyor ve özür dilenmesini istiyordu. Son zamanlarda "Küçük Asya soykırımı" demeye başladılar.

Ermenistan, geçmişle yüzleşmeden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin özür dilemesini istiyor. Özür de yetmiyor, ardından tazminat ve toprak talepleri de hazırdır.

***

Erdoğan ise şimdi geçmişle yüzleşmenin toplumu küçültmeyeceğini, tam tersine büyüteceğini iddia ediyor ve "Tek parti CHP'sine ait bir dönemde objektif bir şekilde tüm boyutlarıyla araştırılması gereken karanlık noktalar bulunuyor. Elbette bunu öncelikle yapması gereken ana muhalefet partisi CHP'nin bizatihi kendisidir." diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar