AKP, kazdığı çukura düşebilir!

Türkiye'nin baskın seçime zorlanmasının gerekçesi neydi, hatırlayalım! Devlet Bahçeli "Türkiye'nin bu ağırlık altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün...

Türkiye'nin baskın seçime zorlanmasının gerekçesi neydi, hatırlayalım! Devlet Bahçeli "Türkiye'nin bu ağırlık altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir." demişti.  Tayyip Erdoğan da "Gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek bölgemizdeki tarihi önemdeki gelişmeler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir." diye konuşmuştu. 

***

O aciliyetin ne olduğu, CIA Başkanlığı'ndan ABD Dışişleri Bakanlığı'na atanan Pompeo'nun bölge ülkelerinden İran'a karşı bir ittifak oluşturma çabası gösterdi zannediyorum.

Bu arada CIA, yeni direktörleri Gina Haspel'in geçmişine dair önemli bir bilgiyi paylaştı. Paylaşılan belgede Haspel'in akıcı şekilde Türkçe ve Rusça konuştuğu bilgisi de yer alıyor. Haspel'in Türkçeyi akıcı derecede konuşabildiği ve 2000 yılında Ankara'da görev yaptığı belirtiliyor.

Kısacası, yeni bir dünyanın Türkiye ekseninde değilse bile Türkiye'nin kararıyla kurulabileceği CIA tarafından da öngörülüyor.

Takvim Yazarı Ergün Diler ise "Çatışma kapıda" başlıklı yazısında şu değerlendirmeyi yaptı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar