ABD, yeni çözüm süreci için AKP/CHP koalisyonu mu istiyor?

Tayyip Erdoğan, "güvenli bölge" konusunda, "Anlaşılan o ki müttefikimiz bizim için değil, terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde." diye gerçeği kabul ettikten sonra...

Tayyip Erdoğan, "güvenli bölge" konusunda, "Anlaşılan o ki müttefikimiz bizim için değil, terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde." diye gerçeği kabul ettikten sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, ABD'nin Fırat'ın doğusundaki tutumu ile ilgili olarak "Atılan ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır." dedi.

Peki gerçek buysa şimdi ne yapılacak?

O konuda Çavuşoğlu, "Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde DEAŞ ve YPG/PKK'dan bu bölgeleri temizlediysek buraları da temizleriz. Güvenli bölge oluşur. Diğer taraftan istikrara kavuşturulur." dedi.

Türkiye'nin hedefi, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge oluşturmak mıdır? PKK/PYD temsilcileri, güvenli bölgeyi kendilerinin istediğini söylüyor! Tabii onlar, hemen güneyde, kendi devletlerini "istikrar içinde" rahatça kurabilmek için güvenli bölge istiyor.

Bu durumda, AKP iktidarı, gerçekte kime çalışmış oluyor?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar