ABD, Suriye'den neden çekiliyor?

ABD'nin Suriye'den çekilmesi ile ilgili haberler, 19 Aralık akşamı ortaya çıktığında, anında bir analiz yapabilmek için haberin netleşmesini beklemek gerekiyordu. Gece yarısı yatmadan önce Twitter'da bir mesaj...

ABD'nin Suriye'den çekilmesi ile ilgili haberler, 19 Aralık akşamı ortaya çıktığında, anında bir analiz yapabilmek için haberin netleşmesini beklemek gerekiyordu. Gece yarısı yatmadan önce Twitter'da bir mesaj okudum.

Mesajda, konuyla ilgili olarak "Banu Avar, Arslan Bulut, Cahit Armağan Dilek ve Yavuz Selim Demirağ gibi gazetecilerin haberlerinde gözümüz…" deniliyordu.

***

Trump, Suriye'den çekilme fikrini daha önce de açıklamış, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı buna itiraz etmişti.

Şimdi Amerikan kaynakları, Trump'ın çekilme kararını Tayyip Erdoğan'a da son telefon görüşmesinde bildirdiğini söylüyor. Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna müdahale edeceğiz" diye her gün açıklama yaparken, Trump'ın 60-100 gün içinde bu bölgeden çekilmenin tamamlanacağını söylemesi manidar!  Zira 100 gün sonra Türkiye'de yeni rejim için bir anlamda güven oylaması yapılacak. Türkiye herhalde çekilmenin tamamlanmasını beklemeyecek, adım adım müdahale edecek ve seçime gidecek!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar