ABD, Erdoğan'ın tehdidini neden ciddiye almadı?

Tayyip Erdoğan'ın ABD Kongresi'nin Ermeni soykırımı karar tasarısını kabul etmesine cevaben "Gerekirse İncirlik ve Kürecik'i kapatırız" tepkisi, Amerika Savunma Bakanı Mark Esper, tarafından ihtiyatla karşılandı.

Esper, "Bahsedilen konuyu ben de ilk gazetelerde okudum. Dolayısıyla ne kast ettiklerini ve ne kadar ciddi olduklarını savunma bakanı mevkidaşımla konuşmam gerek" dedi.

Amerika Savunma Bakanı, Türkiye'nin Kürecik radar üssünü kapatmak istemesi halinde bunu NATO'yla müzakere etmesi gerektiğini de söyledi.

Esper, "Türkiye egemen bir devlet olmasıyla birlikte, kendi ülkesinde NATO üs ve askerlerini barındırıp barındırmama konusunda doğal olarak hakları var. Ancak tekrar ediyorum eğer söylediklerinde ciddilerse, bu bir ittifak ve ittifaka yönelik taahhütlerinizle ilgili bir konudur" diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar