Hakan Fidan'ın temasları...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, ABD'de bir grup senatöre "Kaşıkçı bilgisi" verdiği haberleriyle ilgili olarak "MİT Başkanımız Kanada'ya gitti. Kanada'dan sonra böyle bir...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, ABD'de bir grup senatöre "Kaşıkçı bilgisi" verdiği haberleriyle ilgili olarak "MİT Başkanımız Kanada'ya gitti. Kanada'dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını; bundan haberdar değilim. Ama Kanada seyahatinden haberdarım." demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak "MİT Müsteşarı parlamentoya gelip komisyona bir bilgi verdi mi? Dünyanın bildiğini bizden niye saklıyorlar? Yok arkadaş bire bir haberi var. (...) Haberi yoksa bir felaket, haberi varsa, (...) bir başka felaket. Bir MİT Müsteşarı gidecek Cumhurbaşkanı'ndan habersiz ABD senatosunda istihbarat komitesinde bazı senatörlere bilgi verecek..." diye değerlendirme yaptı.

***

Bu yazı yayınlandığında MİT Başkanı Hakan Fidan, Kanada ve ABD'deki temasları hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirmiş olacak. Tabii Hakan Fidan'ın ABD Senatosu istihbarat komisyonu üyeleri ile ne konuştuğunu kamuoyuna açıklayacak değiller ama konunun Kaşıkçı cinayeti ile sınırlı olduğunu kimse düşünmüyordur herhalde. 

Çünkü Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, bir televizyon programında, "Türkiye hakkında, İngiltere'de, Chatham House bünyesinde, 'federasyon mu olsun konfederasyon mu?' tartışmaları yapılıyor" dedi.

Neden böyle bir tartışma yapabiliyorlar? Neden Türkiye'de bir düşünce kuruluşu, "Birleşik Krallık" üzerinde benzer bir tartışma yapmıyor da "Kraliyet enstitüsü", Türkiye'ye gelecek tayin etmeye kalkışıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar