Gülen'in iadesi mi Fırat'ın doğusu mu?

Amerikan Kongresi'nde Cumhuriyetçiler ve Demokratların tecrübeli üyelerinden oluşan 12 kişilik Ulusal Savunma Stratejisi Komisyonu, 14 Kasım tarihli bir rapor hazırladı. Raporla ilgili haberin başlığı, "Yıpranmış ABD...

Amerikan Kongresi'nde Cumhuriyetçiler ve Demokratların tecrübeli üyelerinden oluşan 12 kişilik Ulusal Savunma Stratejisi Komisyonu, 14 Kasım tarihli bir rapor hazırladı. Raporla ilgili haberin başlığı, "Yıpranmış ABD ordusu, Rusya veya Çin'e karşı savaşırsa kaybeder" şeklindeydi.

Raporda, ABD askeri üstünlüğünün "tehlikeli derecede erozyona uğradığı" ve muhtemel bir savaşta kabul edilemeyecek derecede yüksek kayıplara maruz kalabileceği belirtildi.

Raporda Çin'in İran ve Kuzey Kore'nin askeri yeteneklerini desteklediği için yeni tehditlerin doğduğu da ifade edildi.

Raporda şöyle deniliyor:

"ABD ordusu, iki veya daha fazla cephede eşzamanlı olarak savaşmaya zorlanırsa boğulur. Üstelik Trump'ın orduyu güçlendirme politikalarının gecikmesi yüzünden otoriter rakipler Çin ve Rusya, bölgelerindeki Amerikan nüfuzunu bastırmaya çalışıyor.

ABD'deki rehavet de ABD ordusunun dünyadaki uzun süreli hakimiyetini sürdürme çabalarını baltalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar