ABD'nin vurucu tim gönderdiği amiral!

Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Rahip Brunson'ın serbest bırakılacağı haberini ABD televizyonlarından öğreniyoruz. Bundan 10 sene önce, mahkeme kararlarını da STV'den öğrenirdik. Geçen zamanda yönetim tarzı...

Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Rahip Brunson'ın serbest bırakılacağı haberini ABD televizyonlarından öğreniyoruz. Bundan 10 sene önce, mahkeme kararlarını da STV'den öğrenirdik. Geçen zamanda yönetim tarzı açısından hiçbir değişiklik yok." diye bir mesaj yayınladı.

Bana da başka bir mesaj gelmişti. O mesajda anlatılanlarla birleştirince yüzümde acı bir tebessüm belirdi...

Bu sütunun okurları, sık sık atıfta bulunduğum "ABD Kongresi'nin 1896 Tarihli Gizli Kongre Kararı"nı hatırlayacaktır. O belgeyi, emekli Tuğamiral İlker Güven bulmuş ve Maya dergisinde yayınlamıştı. Amerikan Kongresi, Osmanlı devletinin her Hristiyan ülkeden birer temsilciden oluşan bir heyetle ve ABD temsilcisinin başkanlığında İstanbul merkezli olarak, nasıl yönetileceğini karar altına almıştı.

Buna göre Türkiye'de geçici olarak Hristiyan bir yönetici başkan seçilecek, Osmanlı devletinin mevcut bölgeleri ayrı birer Hristiyan eyaleti haline getirilecek ve "Türkiye Birleşik Devletleri" adı altında yönetilecekti. Kurulacak Ermeni devleti ise bütün Hristiyan ülkelerinin askerleri tarafından desteklenecekti. Türkler için de ılımlı dinî fikirleri olan yönetimler kurulacaktı. Kürtlerin adı bile geçmiyordu.

***

İlker Güven ile hiç yüz yüze gelmedik. Bana birkaç mesaj gönderdi. Bu mesajlardan birinde bakın ne diyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar