Açık hava sunak alanı: Türkiye!

Elazığ'daki tarihi Harput Kalesi'nde 2 bin 700 yıllık Urartu dönemi "açık hava sunak alanı" ortaya çıkarıldı. Kazı ekibi Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, ana kayaya oyularak yapılmış kanal...

Elazığ'daki tarihi Harput Kalesi'nde 2 bin 700 yıllık Urartu dönemi "açık hava sunak alanı" ortaya çıkarıldı. Kazı ekibi Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, ana kayaya oyularak yapılmış kanal, basamak ve oturma yerlerinden oluşan bir alan tespit ettiklerini, buranın bir kült merkezi ya da inanç merkezi olduğunu söyledi.

Sunak, "tapınaklarda, üzerinde kurban kesilip dinsel tören yapılan, masa biçiminde taş"lara deniliyor.

Eski çağlarda, uygarlığın derecesine göre sunaklarda hayvan ya da insan kurban edildiği bir gerçek.

"Hz. İbrahim, Hz. İsmail'i kurban edecekken melekler koç gönderdi ve o tarihten sonra insan kurban etmek ortadan kalkmaya başladı" diye inanıyoruz ama günümüzde ülkeler, içindeki insanlarla beraber "küresel" dedikleri Amerikan-İngiliz sermayesine sunuluyor. Bu sermayenin asıl sahibi, büyük ölçüde Yahudi iş adamlarıdır. İşin içinde yerli sermaye de var gibi görünüyor ama onlar da "küresel sermaye" ile evlilik yapmıştır.

***

Dışarıda örnek aramaya gerek yok. Küresel sermayenin bir ara neredeyse iman haline getirdiği "özelleştirme" propagandası sonucunda Türkiye'de devlete ait ya da devletin ortak olduğu yalnız 71 kurum kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar