Bugün 23 Nisan! Neden neşe doluyor insan?

İYİ Parti ve Meral Akşener'i seçime sokmamak maksadıyla 24 Haziran gibi çok erken bir tarihe çekilen "baskın seçim" kararına karşı muhalefetin bir değil birkaç "karşı atak" yapması gerekiyordu....

İYİ Parti ve Meral Akşener'i seçime sokmamak maksadıyla 24 Haziran gibi çok erken bir tarihe çekilen "baskın seçim" kararına karşı muhalefetin bir değil birkaç "karşı atak" yapması gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu da gecikmeli olarak, ancak bu karardan sonra, İYİ Parti'nin seçime katılabileceğine karar verebilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramında, millet iradesinin sandığa yansıyabilmesi adına neşe doluyor insan! AKP sözcülerinin bu adımı ahlâk dışı diye nitelendirmesi komiktir. İYİ Parti ve Meral Akşener'e engel çıkarmak ahlâk içi miydi? Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağını da Deniz Baykal liderliğindeki CHP kaldırmamış mıydı? Bu da benzer bir süreçtir.

CHP'li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye katılması muhalefetin karşı ataklarından sadece birisidir. Çünkü iktidar kanadı, demokrasiye tuzak üzerine tuzak kurmuştur.

***

Tuzakları bozmak için önceden belirlenmiş siyasi davranış modellerine göre düşünmemek, duruma göre taktik değiştirmek gerekir.

Zira baskın seçim kararı bütün dengeleri değiştirmiştir. Baskın basanındır! Bu itibarla muhalefet de kaybı önlemek için karşı baskınlar yapmak durumundadır. O halde İlhan Cihaner gibi "CHP sol partidir" diyerek ideolojik kalıpları öne sürmek, bu gelişmelere karşısında çözümsüzlüğü önermek olur. Diyelim ki en iyi solcu bulundu ve Cumhurbaşkanı adayı yapıldı. Alacağı oy en fazla yüzde 30'dur. Kaybedileceği belli bir mücadeleye girmek akıl işi midir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar