Adalet mi dediniz?

Avukatlıktan geçiş yaparak hâkim-savcı olanların kura töreni, Cumhurbaşkanlığı binasında yapıldı! Cumhurbaşkanlığı yürütme organının başıdır.Cumhurbaşkanı ise...

Avukatlıktan geçiş yaparak hâkim-savcı olanların kura töreni, Cumhurbaşkanlığı binasında yapıldı! Cumhurbaşkanlığı yürütme organının başıdır.

Cumhurbaşkanı ise törende Arapça "adl", Türkçe "türe"den de bahsederek adaletin her zaman birinci öncelikleri olduğunu söyledi! Sonra FETÖ'nün yargıyı nasıl ele geçirdiğini ve nasıl temizlendiğini anlattı.

Bir defa hâkim savcıların kura töreninin, yürütmenin başı tarafından düzenlenmesi, yargı bağımsızlığını aşındırmak, dolayısıyla adaletin tecellisini önlemektir. Ayrıca hâkim-savcılığa geçiş yapan avukatların bir kısmının AKP üyesi olduğu veya AKP teşkilatlarının bu atamalara müdahil olduğu iddiaları basında öne sürülmüştür. Bu iddialar araştırılmış mıdır? Hâkim ve savcı atanacak olanların hiçbir siyasi parti ile ilişkisinin bulunmaması gerekir. Mesleğe başlamak için iltimas veya torpile başvurmak zorunda bırakılan insanlar, adalet dağıtabilir mi?

***

FETÖ'den herkes şikâyet edebilir ama iktidarın böyle bir hakkı yoktur. Zira sadece adalet teşkilatına değil, orduya, emniyete, üniversitelere ve bütün devlet kadrolarına FETÖ'yü hâkim kılan, doğrudan doğruya iktidar partisidir. 12 Eylül 2010 referandumunda oylanan "reform" da FETÖ'nün yüksek yargıya hâkim olması içindi! Bunu da iktidar sağlamıştır. Adalet bunun neresindedir?

Adaleti, sadece yargı sağlamaz. Devleti yönetenler bütün işlemlerinde adaleti esas almak zorundadır. 20-25 yıl bu ülkede başta üniversite sınav soruları olmak üzere, harp okulları, hâkimlik savcılık ve polislik mesleğine giriş sorular çalınmışsa, böylece başkalarının hakkı çiğnenmişse, hangi adaletten bahsedebilirsiniz? Devletin bütün kurum ve kuruluşlarında adaletsizlik hâkim olmuşsa, bütün atamalarda, önceleri cemaatçilik sonraları da particilik esas alınmışsa, devlet teşvikleri hep yandaşlara verilmişse siz hangi adaletten bahsedebilirsiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar