Müftülere verilen "hoca efendilerle görüşün" talimatı!

Tayyip Erdoğan'ın, ertesi gün düzeltmek zorunda kaldığı "İslam güncellenmelidir" sözleri, daha ziyade sol kültüre sahip çevrelerde olumlu karşılandı. Öyle ki "dinde reform yapılacak" diye sevinenler bile...

Tayyip Erdoğan'ın, ertesi gün düzeltmek zorunda kaldığı "İslam güncellenmelidir" sözleri, daha ziyade sol kültüre sahip çevrelerde olumlu karşılandı. Öyle ki "dinde reform yapılacak" diye sevinenler bile oldu. Erdoğan, dinde reformu kastetmediğini söyledi ama hâlâ ısrar edenler var! Diyanet İşleri Başkanı ise kastedilenin fıkıh olduğunu belirtti!

Erdoğan sonradan da "Birileri bizi ısrarla FETÖ ve DEAŞ'ın, Boko Haram'ın temsil ettiği sapık din anlayışlarına mahkûm etmeye çalışıyor. Bu iki örgüt Müslümanların arasına sokulmuş, içine de fitne gizlenmiş Truva atıdır. Modern Hasan Sabbah'ların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla evlatlarımızı efsunlamasına, neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz." dedi.

Erdoğan "Birileri bizi kendi dinimizin kavramlarıyla, kendi dinimize mensup gözüken kadrolarla vurmaya çalışıyor. 'Yanlışın en tehlikelisi doğruya en yakın olandır' derler. Fark edilmesi en zor düşman bizim gibi giyinen, konuşan, görünendir." diye konuştu.

***

Bunlar doğru tespitler ama esas olan sözler değil, uygulamalardır. Fetullah Gülen'e "Ne istediniz de vermedik" diyen de Erdoğan değil miydi? İçişleri Bakanı Efkan Alâ, "Ben göreve geldiğimde 81 ilin 74'ünün emniyet müdürü FETÖ'cüydü" dememiş miydi?

Abdülkadir Selvi, Zaman gazetesinin "Cemaati bitirme kararı 2004 MGK'sında alındı" haberi üzerine 2 Aralık 2013 tarihinde şöyle yazmamış mıydı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar