Barzani'ye bayrak çektirenlerin çözümü!

Bir okurumuz diyor ki, "İstanbul ve Ankara havaalanlarına ve Başbakan'ın arkasına Kürdistan bayrağı olduğu söylenen sembolü çektirenlerin şimdi, Irak'ın kuzeyindeki referanduma karşı tedbir alıyor...

Bir okurumuz diyor ki, "İstanbul ve Ankara havaalanlarına ve Başbakan'ın arkasına Kürdistan bayrağı olduğu söylenen sembolü çektirenlerin şimdi, Irak'ın kuzeyindeki referanduma karşı tedbir alıyor görünmeleri ne kadar inandırıcı olabilir?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Barzani'nin bu noktaya gelmesi AK Parti politikalarının sonucudur. Yapılırsa bu referandumun sponsoru AK Parti'dir. Şimdi tepesine çökmekle tehdit ettiğiniz Barzani'yi AK Parti kurultayına niye çağırdınız, ne sıfatla çağırdınız? Seçim vardı, size oy lazımdı, öyle mi?" diye açıklama yaptı.

***

Kasım Ömer'in Irak kaynaklı özel haberlerinde ise şöyle deniliyor:

"Irak'ın askeri kanadı, 'Biz Irak'ın kuzeyindeki referandum sebebiyle hiçbir şekilde savaşa girmeyiz. Ta ki Türkiye ,İran ve Irak ortak askeri operasyon yapana kadar... Yalnız biz Peşmerge ile savaşa girmeyiz.' diyor.  

Peki ne olacak?

Yine aynı kaynaklar şu yorumu yapıyor: "Irak Başbakanı İbadi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da görüşecek. Görüşmenin temelini, iki ülke ilişkilerinin tazelenmesi ve savaş sebebiyle yıkılan Irak şehirlerinin imarı oluşturacak. İmar ihalelerinin Türkiye'ye verilmesi söz konusudur. Bu mutabakattan sonra Barzani'nin yaygarası bitecektir. Savaş hiçbir şekilde çıkmayacaktır ve Barzani susacaktır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar