10 Kasım'da "ümmete hizmet"

Atatürk'ü anma mesajlarından ikisi dikkatimi çekti. Yılın 364 günü Atatürk'ün yaptıklarını yıkmaya çalışan AKP'nin10 Kasım'da Atatürk'ü anması, bugüne kadar hep takıyye olarak...

Atatürk'ü anma mesajlarından ikisi dikkatimi çekti. Yılın 364 günü Atatürk'ün yaptıklarını yıkmaya çalışan AKP'nin10 Kasım'da Atatürk'ü anması, bugüne kadar hep takıyye olarak görülmüştür. Yine de son mesaj bana anlamlı göründü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 10 Kasım'ın, "tarihin akışına yön veren kahraman asker ve büyük devlet adamı Atatürk'ü idealleriyle anma, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatma ve yükseltme kararlılığını en güçlü şekilde gösterme günü" olduğunu söyledi.

Karaaslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, bölgesinde lider ve daha güçlü Türkiye için kararlılıkla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye'yi istikrarlı bir şekilde büyütmeye, sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde milletimizin hak, hukuk ve menfaatlerini korumaya devam ediyoruz. Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, gelecek nesillerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi. 

Burada bir düzeltme yapayım... Atatürk'ün gösterdiği hedef olarak kullanılan "muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak" kalıbı yanlıştır. Atatürk, 10'uncu Yıl Nutku'nda, "Türk kültürünü muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" demiştir. İkisi farklıdır.

Madem ki "Atatürk'ü idealleriyle anmak" gerekiyor ki bu yaklaşım yerindedir, o halde Atatürk'ün ideallerini de doğru telaffuz etmek gerekir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum