Sisi Mursi’yi aklayabilir mi?

Encamı henüz belirsiz 2015 seçim kampanyasının en garip unsurlarından biri de Mısır’ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi oldu. Mursi’nin geçen hafta sonunda, Sisi’nin kukla mahkemesi tarafından...

Encamı henüz belirsiz 2015 seçim kampanyasının en garip unsurlarından biri de Mısır’ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi oldu. Mursi’nin geçen hafta sonunda, Sisi’nin kukla mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarpıtırılmasıyla birlikte Tayyip Bey ve Davutoğlu ikilisi olayı muhalefete ve yandaş olmayan basına çatmak ve bir kez daha Menderes’in hayaliyle oluşturmaya çabaladıkları mazlum havasını yaratmak üzere gündeme getirip, seçim kürsülerine taşıdılar. 
Hemen belirtmekte yarar var. Sisi’nin kuklalarını yargı kürsüsüne taşıyarak yaptırdığı yargılamalar, tıpkı Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi, kınanması gereken bir traji-komediydi. Ama hatırlayacaksınız, Tayyip Bey o davaları kınamak şöyle dursun, onların savcısı olduğunu söyleyecek kadar bu işe gönüllü olmuştu. 
Bir hususun da altını çizmek gerek. Muhammed Mursi’nin ölüm cezasının infazı için, müftülük makamının infazı onaylaması gerekiyor ki, bunun yapılması da beklenmiyor. Zaten Batlı ülkelerin de karar karşısında fazla tepki göstermemeleri, geleneksel ikiyüzlülüklerinden de çok, infazın olmayacak olmasından kaynaklanıyor. 
Ama tabii kukla hâkimlerle yargı sahtekârlığına ne surette olursa olsun karşı çıkmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 93 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar