Seçim olacak mı?

Akşamüstü saat 18.00’de, ana haber bülteni için TV’nin başına geçerken, kendi kendime hep aynı soruyu soruyorum: - Acaba bugün yeni bir saldırı olacak mı? Genelde de, ekrana yansısa da yansımasa da...

Akşamüstü saat 18.00’de, ana haber bülteni için TV’nin başına geçerken, kendi kendime hep aynı soruyu soruyorum: 
- Acaba bugün yeni bir saldırı olacak mı? 
Genelde de, ekrana yansısa da yansımasa da mutlaka bir saldırı oluyor. 
Mehmet Y. Yılmaz’ın çarşamba günkü köşesinde belirttiğine göre, 1 Şubat ile 17 Mayıs 2015 günleri arasında tam 161 saldırı olmuş siyasi partilere yönelik olarak. Demek, halkımız çok partili yaşamın 69. yılında hâlâ rakip partilere karşı şiddete başvurmaktan çekinmiyor. Onur verici bir durum değil. 
Saldırıların dökümü de şöyle: 9 MHP, 11 CHP, 19 AKP, 122 HDP. 
Görülüyor ki HDP sistematik bir saldırının hedefi haline gelmiş bulunuyor. 
“Bu durumun sorumlusu kim” sorusunun yanıtı çok basittir: 
- Önlemek ile yükümlüyken kim önlemiyorsa o tabii ki. 
Saldırıların özellikle HDP’ye yönelmesi, bu partinin barajı aşması halinde AKP’nin büyük oranda oy kaybına uğramasına yok açacak olması. Bu yüzden HDP’nin barajı geçmemesi için her şey yapılmaya çalışılıyor ve Halkların Demokratik Partisi’nin demokrasiyle ilgisi olmadığı, aslında terör odağı ve kaynağı olduğu izleniminin yaratılmasına uğraşılıyor. 
Tabii bir de işin yıldırma ve sindirme yönü var ki, bunun seçim kampanyası sırasında dinamizmini ve azmini gördüğümüz HDP’yi etkileyeceğini sanmam.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar