Kışkırtılmış mahalle baskısı

Hemşire Ayşegül Terzi’nin bayramın birinci günü belediye otobüsünde başına gelen münferit bir polisiye olay değil, Türkiye’de insanların, nasıl her an ve her yerde bağnazlık tehdit ve...

Hemşire Ayşegül Terzi’nin bayramın birinci günü belediye otobüsünde başına gelen münferit bir polisiye olay değil, Türkiye’de insanların, nasıl her an ve her yerde bağnazlık tehdit ve baskısı altında olduklarını kanıtlayan bir göstergedir. 
Ayşegül Terzi, bayramın birinci günü iş çıkışı otobüsle eve dönerken, “Bu kadınlarşeytan, uğursuzluk saçıyorlar” diyen bir magandanın tekmeli saldırısına uğruyor. Bütün otobüs yolcularının ve şoförün seyirci kaldıkları saldırının nedeni, Ayşegül Terzi’nin şort giymesinin saldırgan Abdullah Çakıroğlu’nun mezhebine uymaması. 
Olaydan sonra kaçan saldırgan yakalandığında şu açıklamayı yapıyor: 
- Vücutta açık gördüğüm yeri tekmelerim, devlet böyle giyinenleri cezalandırmalı.Her şey İslam hukukuna göre oldu. 
Bu açıklama üzerine, bir inşaat şirketinde özel güvenlik olarak çalışmakta olan saldırgan, savcılık tarafından başlangıçta serbest bırakılıyor, daha sonra kamuoyunun yoğun tepkisi ve başsavcının uyarısı üzerine gözaltına alınıyor. 
Kamuoyundan yoğun tepki ve başsavcıdan uyarı gelene kadar, Abdullah Çakıroğlu olayını kovuşturmakla görevli savcı mahalle baskısının tepkisinden yana tavır koymuştur. Bu durumda, devlet tarafından pohpohlanmış, sırtı sıvazlanmış, kışkırtılmış bir mahalle baskısıdır söz konusu olan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar