Adil yargı

Yargıtay üyesi Yargıç Fethi Alpergin’i, hukuk fakültesi öğrencisiyken okulu bitirince avukat olmayı düşündüğüm yıllarda tanımıştım. Bilgisiyle...

Yargıtay üyesi Yargıç Fethi Alpergin’i, hukuk fakültesi öğrencisiyken okulu bitirince avukat olmayı düşündüğüm yıllarda tanımıştım. Bilgisiyle, yargıçlığının yanında bilgeliğiyle, dürüstlüğüyle çevresinde hak edilmiş bir saygı uyandırmıştı. Söylediklerini can kulağıyla dinlerdim. 
Hiç unutmuyorum bir gün yargıcın önemini anlatırken şunları söylemişti: 
- Davanın yürütülmesinde birinci derecede önemi olan kişi yargıçtır. Eğer yargıç işinin ehliyse, avukat gerekli usuli muameleleri yerine getirsin yeter; gerisini yargıç götürür. Yok yargıç ehil değilse, avukat ne kadar iyi olursa olsun, derdini bir türlü anlatamaz. 
Kimi yargıçların kalitesi yüzünden rahmetli Fethi Alpergin’i son zamanlarda, sık sık anar oldum. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun belirttiğine göre, Türkiye’de şu anda 84 hukuk fakültesi var. Ama hukuk eğitiminin kalitesi yerlerde sürünüyor. Buralardan devşirilen ürünlerin hali de malum.
Çok yargıç tanıdım, bilgisine, çalışkanlığına zekâsına hayran olduklarımın sayısı az değildir. 
Bendeki yargıç saygısını, örneklerine hâlâ rastlanan bu müstesna insanlar bu akil ve adil yargıçlar oluşturdular. 
Ama son zamanlarda yaşadıklarım, okuduklarım ve tanık olduklarımdan sonra bendeki bu yargıç saygısı yerini korkuya bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar